2012 Verksamhet

V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E

över DANDERYDS FOTOKLUBBS 62:a verksamhetsår
den 1 januari till 31 december 2012.

KALENDARIUM 2012

DFK Fotobokprojekt
OBS! att målsättningen är att alla medlemmar ska vara med i fotoboken. Workshops m m är till för de som vill och har tid att lära sig mer om digital bildframkallning. Varje klubbmedlem har en pott på 5 fotografier. Skicka in bilder till daggeorg@telia.com Vi planerar tryckningen till hösten 2012. Läs mera här »

Må 9 januari
Besök på Karolinska sjukhusets fotoavdelning. Vi träffas kl 19 vid huvudingången. - Tyvärr inställt pga sjukdom. De som inte nåtts av beskedet träffade några styrelsemedlemmar i Karos entré, tog fika och pratade.

Lö - sö 21-22 januari
Vägen till den perfekta bilden - Från exponering till utskrift, tryck och internet.
Kurs med Stefan Ohlsson teknisk redaktör för Fotogrisk tidskrift och ansvarig för Sveriges Fotografers Förbunds auktorisationskurs.
Program och anmälan läs här »

Fre 3 februari
OBS! Bilder till februaritävlingen, motto "Vår tid", skall vara mailade till Ola Lindgren ofoget@gmail.com och utskrifter inlämnade till honom Orrvägen 47
183 51 Täby OBS!

Må 13 feb
Eva-Terez Gölin fotobok på nätet

Ons 15 feb
Sista dag för anmälan till björnfoto i Finland.
Läs här om fotoresor till de vilda björnarna här »

Uställning

Hela mars ställer Marika Lindblom och Birgitta Bratthall ut hos Gunnels krog, Gamla Stan, Lilla Nygatan 13, 111 28 Stockholm

Må 12 mars
Årsmöte
Anders Bauer berättar och visar bilder » och bildspel » från sin fotoresa till Svalbard september 2011.

OBS! ti 17 april kl 19.00
Månadsmöte på udda dag!

Göran Segeholm är fotograf, författare och en av Sveriges mest populära fotolärare. Han är bland annat huvudlärare vid landets mest sökta enskilda högskolekurs, Fotografi - Visuell kommunikation vid Högskolan i Jönköping med över 3000 sökande. Han har skrivit tre böcker om fotografi varav den senaste är den nyskapande Konsten att ta vinnande bilder.

Sö 22 april
BILD-12 läs reslutaten av Östra Svealands Fotoklubbars vårtävling på www.svefo.org

Ons 25 april
Fota mottot
"Fånga dagen den 25 april"
DFK dokumenterar dagen sedan 2009.

Ons 9 maj
Deadline för mottot: Fånga dagen den 25 april. Skicka till Ola Lindgren ofoget@gmail.com Läs reglerna här »

Må 14 maj
Urban Wedin visar och berättar om grafisk design av fotobok.
Vi röstar på bilderna "25 april".

Minimaran lö 26 maj
DFKs traditionella fotoutflykt och tävling. Två bilder av sex motton, som skall tas i obruten följd.

RIFO 2012
Hölls 11-13 maj i Skara
Här är resultatet »
Läs diskussion på fotosidan.se »

Lördag 9 juni
Avslutanden övningsmöte fotoboksprojektet
under ledning av Jan-Olav Wedin
Danderydsgården kl 11 - 15
Jan-Olav Wedin visar hur vi preparerar bilder för tryck.

Må 11 juni
Ansel Adams 1902 - 1984
Carl Tengwall berättar om en av fotografins stora och inflytelserika namn.
Resultat för Minimaran.

Lö 1 september
Lämna in bilder till Fotoboken (Bild som väljs ut bearbetas senare för tryck.)

Må 10 september
Månadsmöte med Jacob Forsell » som berättar om Jussi Björling och visar bilder.
Redovisning valfritt motto.

Ons 3 oktober
Deadline bilder till SVEFO-12 Utställning av utskrivna bilder. Lämnas till Ola Lindgren Orrvägen 47 183 51 Täby

Må 8 oktober
Måndadsmöte med SvD-fotografen Dan Hansson

Fre 2 nov
Deadline motto Svag
Maila bilderna till Ola Lindgren ofoget@gmail.com och lämna in utskrifter till Orrvägen 47 183 51 Täby.

Sö 11 nov
SVEFO-utställningen 2012 och stämma.Täby C Bibliotekets hörsal (samma som januarikursen)
DFK är i år värd för utställningen av trykta/utskrivna bilder s k påsikt.

Må 12 nov
Jan-Olav Wedin f.d. violinist och orkesterchef på Konserthuset berättar och visar bilder om sin utveckling från amatör till fotograf. Redovisning motto Svag

Må 10 dec
Sedvanligt julfirande med glögg och lussebullar
Bildsamtal om medtagna utskrivna bilder, först i smärre grupper och sedan tittade vi alla tillsammans.

Föregående sida: 2013 Verksamhet
Nästa sida: 2011 Verksamhet