Fotobok 2012

DFKs Fotobokprojekt, tryckning 2012

Inkomna bilder finns nu i DFKs meny Fotogalleriet dels i mappen 1_Fotobok och dels i fotografens mapp.

Workshops i att "Ställa bild för tryck..." träffas på Danderydsgården kl 11-14:30 den 4 och den 18 mars. (Det blir 3-4 ggr till. Återkommer om tider!)
Till den 4 mars skall vi ha läst kapitel Råkonvertering och övat på filen ovan. Tag med laptops de som har och den bearbetade psd-filen på USB.

Projektledare är Jan-Olav Wedin, styrelseledamot i Danderyds fotoklubb och Stockholms Konserthus fotograf.

Syftet är att alla klubbens medlemmar ska delta och veta hur det går till att "ställa en bild" för tryck.

INGET MOMENT ÄR OBLIGATORISKT utom att sända in bilder förstås. MEN det är en hel del att lära sig och förstå.

-  Alla medlemmar välkomnas att skicka in 5 förslag till bilder att ingå i fotoboken. Ursprungsbilden skall helst (men inget krav) vara tagna i Raw-format - Rawfiler har olika namn för olika kameror -  Nikon .nef, Canon .crw osv.
Bilderna, som mailas till daggeorg@telia.com, skall dock vara i jpg och max 1024px bred eller 768px hög. OBS! Spara den ursprungliga raw-filen och den obearbetade jpg-filen.
Varje medlem har en pott på 5 bilder. De kan bytas ut. Om du har fler förslag kan du välja bort någon tidigare insänd bild.

-  Jan-Olav Wedin har hållit flera 4-timmars KURSER UNDER SENHÖSTEN 2011 (max 10 personer) för att vi ska förstå vad som krävs.

- BOKEN DIGITAL BILD 3.0 av Stefan Ohlsson beskriver ingående vad det rör sig om. Den är till stor hjälp för den som strävar efter att lära sig. (Klubbpris 330 kr)

- STEFAN OHLSSONS HELGKURS 21-22 JANUARI 2012 ger fördjupade insikter i hur det går till.

- WORKSHOPS I VINTER/VÅR 2012 är avsedda att tillämpa vad vi lärt oss ur bok och av föredragningar. De är inte en kurs i sig, men vi lär av varandra. Vi bidrar och vi frågar.
Hämta övningsfil till övningscirkeln söndag 4 mars här »

- DFKs majmöte. Urban Wedin talar om Grafisk design av fotobok.

- En urvalsgrupp går sedan igenom alla bilder och väljer ut vilka som passar ihop till fotoboken.

Föregående sida: 2012 Verksamhet
Nästa sida: Fotografer - Fotoboksbilder